Българките в топ 500 на WTA ранглистата



14-07-2021 19:47 | Tennis24.bg

Въпреки че Григор Димитров е символът на българския успех в тениса, трябва да признаем, че и жените се представят повече от добре в една от най-гледаните дисциплини в света. Между другото, тенисът представлява интерес за родната аудитория не само като хоби и за развлечение, но и за поставяне на спортни залози. Не е случайно, че голяма част от наличните бонуси в efirbet.com/bet365-bonusi/ се използват именно за прогнози на мачове в категория тенис. 

Но да се върнем на българските успехи в тениса. И по-конкретно да проследим как се представят родните тенисистки. За целта ще разгледаме всички български състезателки, които на този етап попадат в топ 500 на WTA ранглистата. Ето кои имена откриваме там и какви са регистрираните с тях успехи за родния тенис:

Цветана Пиронкова. Няма как да не започнем с Цвети. Освен че тя е най-добрата българска тенисистка, в момента е и на най-добрата позиция в ранглистата от всички наши състезателки. ЦветиПиронкова заема 103-то място и е събрала общо 778 точки през осемте турнира, в които е взела участие. През юни тя се изкачи с цели 10 позиции нагоре в световната тенис класация за жени и то малко след като се върнат от продължително майчинство. Много медии я определиха като пример за майките в света на спорта изобщо именно с това й постижение. 

Виктория Томова. Макар името й да се споменава доста по-рядко, със сигурност за в бъдеще очакваме това да се промени. 26-годишната тенисистка, между другото, е само с една позиция под Пиронкова, тоест на 104-то място, а и активът й от събрани точки също е близък до първата ракета в женския тенис у нас – общо 765. Интересно е, че Виктория вече е регистрирала участие в общо 40 турнира! 

Изабела Шинкова. 29-годишната тенисистка от България е на 222-ро място и има общо 36 изиграни турнира. На този етап та е събрала 318 точки. Тя има няколко класирания за финал в по-малко популярни състезания, но участието й в тях и най-вече представянето, я превърнаха в една от големите тенис надежди за България. 

Елица Костова. Тя е малко по-надолу от Шинкова в световната ранглиста. Заема 266-та позиция и има цели 34 участия в турнири. Нейният общ брой събрани точки достигна наскоро 257. През 2007-ма година Елица за малко да се класира за полуфиналите на тенис турнир в Нотингам.  

Гергана Топалова. Младата звезда на родния тенис е едва на 21 години, но малко по малко започва да си проправя път през конкуренцията. В своите 13 участия турнири тя събира 90 точки и в момента заема 482-ро място. Между другото, Топалова се представя отлично и в отборните мачове, където дори  вече е регистрирала първата си титла. 

Юлия Терзийска. Тя е на 25 години, има 13 участия в международни тенис турнири и вече е събрала 87 точки. А мястото й в общата ранглиста е на 491-ва позиция. За съжаление, последните мачове на Терзийска не са особено успешни и в рамките на две години тя свали цели 8 позиции от своето класиране. Тя обича твърдата настилка и най-често добрите й резултати идват точно от тези тенис мачове. Пожелаваме си да виждаме още и още успехи от българските състезателки в категория тенис. Сигурни сме, че това е едва началото за родната следа в международната тенис дисциплина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини