Франческа Скиавоне показа кой е шампионът



31-05-2011 17:55 | Станко Димов

Франческа Скиавоне е първата полуфиналистка на „Ролан Гарос”. Италианката се справи с Анастасия Павлюченкова с 1:6, 7:5, 7:5 след повече от 2 часа и половина игра. Двубоят на централния корт предложи изключителна драма, а Скиавоне се върна в мача, след като изоставаше с 1:6, 1:4.

 

В типичния си стил италианката премина през всички кръгове на ада, за да възкръсне за пореден път в „нейния” турнир. Последното препятствие пред Франческа ще бъде спечелилата двубоя Светлана Кузнецова (Русия, 13) – Марион Бартоли (Франция, 11).

Интересното е, че това бе сблъсък на най-младата срещу най-възрастната състезателка в топ 20.

 

Двубоят започна великолепно за Павлюченкова, която с мощни удари от форхенд и стабилна игра от основната линия затрудни максимално шампионката от миналата година. Рускинята не са взе безапелационно първия сет, но и поведе с 4:1 гейма във втория, като в този момент изглеждаше направо невъзможно приказката на Скиавоне да продължи.

 

Италианката обаче показа шампионски характер и не се предаде. Тя изравни резултата и взе психологическо предимство, което в последствие и донесе успеха във втория сет – 7:5.


Хванала веднъж гребена на вълната, италианката набързо дръпна значително в решителната част. Скиавоне поведе с 4:1 гейма, но вместо да довърши започнатото допусна изравняване – 5:5.


Драмата бе пълна в последните два гейма. След като проби за 6:5, Скиавоне имаше нужда от цели 3 мачбола, за да вдигне отново победоносно ръце.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини