Федерер: Отново показвам отличен тенис



01-06-2011 03:37 | Николай Драгиев

Според Роджър Федерер за Новак Джокович е по-важно да стана номер 1 в света, пред това да продължи още дълго време своята победна серия от 43 поредни победи.

Сърбинът може да оглави ранглистата при победа над Федерер в предстоящия полуфинал от "Ролан Гарос" между двамата в петък.

"Сложно е да се справиш с подобна ситуация, в която всеки ден те питат за серията и колко дълго ще продължиш да печелиш. Новак обаче се справя отлично.

"Смятам, че за него е по-важно да стане номер 1, отколкото да продължи серията. Но всичко това върви ръка за ръка. Определено предстои интригуващ мач," коментира Федерер.

Въпреки трите си загуби от Джокович през 2011 година, Федерер е последният човек побеждавал Ноле - това се случи през ноември 2010 в Лондон. Швейцарецът има аванс от 13:9 срещу своя опонент в преките им сблъсъци.

"Играхме доста един срещу друг в последните шест месеца. Предстоящият мач ще бъде по-различен, защото ще е на клей. Както видяхте, при тези ветровити условия, всичко се променя.

"Имам няколко дни да се подготвя и да изработя точния игрови план. Не мисля да променям нещо драматично, но ще има корекции, тъй като това ще битка на клей," заяви още Федерер.

"Имам нужда да покажа най-добрия си тенис срещу Джокович, защото той играе фантастично този сезон. В момента отново показвам отличен тенис и наистина искам да направя тази крачка до финала, тъй като пропуснах да го направя в последните няколко турнири от "Големия Шлем" напоследък," смята още бившият номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини