Тиафо срещу Синер на полуфиналите във Виена



30-10-2021 12:34 | Tennis24.bg

Франсес Тиафо се класира за полуфиналите на турнира в зала във Виена с награден фонд 1.37 милиона евро. Представителят на САЩ, който премина през квалификациите, отстрани осмия в схемата Диего Шварцман след два сета - 6:4, 7:6 (6).

Заемащият 49-то място в световната ранглиста Тиафо поведе в резултата след решителен пробив в десетия гейм на първия сет. Американецът поведе с 5:1 във втората част, но пропусна мачбол и се стигна до обрат 5:6, след което Шварцман сервира неуспешно за изравняване на резултата.

В последвалия тайбрек аржентинецът допусна четири минипробива и загуби с 6:8, след като не успя да се възползва от един сетбол. Франсес Тиафо записа общо 9 аса и приключи срещата при втория си мачпойнт.

В следващия кръг на турнира американският тенисист ще се изправи срещу седмия поставен Яник Синер. Италианецът елиминира четвъртия в схемата Каспер Рууд след 7:5 и 6:1 и има 11 поредни победи в двубоите си на твърда настилка.

Норвежецът, който е с пет спечелени титли през 2021 година, водеше с 5:4 в първата част, но загуби 9 от следващите 10 гейма и отстъпи пред Синер след 67 минути на корта.

Италианският тенисист сериозно увеличи шансовете си да се класира за финалния турнир на АТP за годината, който ще се проведе през ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини