Надал е още по-близо до рекорда на Бьорн Борг (видео)



01-06-2011 19:46 | Николай Драгиев

В повторение на финала от "Ролан Гарос" 2010 Рафаел Надал победи Робин Сьодерлинг и е само на две крачки от рекордна шеста титла в Париж. Испанецът се наложи с 6:4, 6:1, 7:6(3) и за място на финал ще спори с Анди Мъри. Така първите четирима в ранглистата ще оформят наистина страхотни битки в петък.

С добър тактически план и много добра игра в защита Надал не остави никакви шансове на Сьодерлинг. Единствените му проблеми дойдоха в края на третия сет, но и тогава световният номер 1 успя да се справи с агресивния швед.

До момента Рафаел Надал има пет титли от шест участия в Откритото първенство на Франция. Пред него е единствено Бьорн Борг, който е взимал трофея шест пъти. Друг любопитен факт е, че Надал се присъедини към Матс Виландер, Роджър Федерер и Бьорн Борг с достигането до шести полуфинал на "Ролан Гарос".

В двубоя със Сьодерлинг, Надал осъществи ранен пробив и въпреки подобрената игра на шведа, световният номер 1 се наложи с 6:4 и един пробив.

Кошмарен бе вторият сет за Сьодерлинг, който допусна куп непредизвикани грешки и Надал го отнесе със 6:1, въпреки че Рафа бе крайно дефанзивен и рядко поемаше инициативата в точките.

Най-интересен бе третият сет, в който Сьодерлинг бе близо до спечелването му. Надал поведе с 2:0, но допусна изравняване. При 5:5 се стигна до изключително дълъг гейм, в който Сьодерлинг имаше три скрити сетболи. Два от тях Надал спаси с типичния си сечен сервис, а при третата Сьодерлинг сбърка. В последвалия тайбрек, Надал без проблеми се наложи със 7:3, възползвайки се от няколко безобразни грешки на опонента.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини