Анди Мъри: Определено мога да победя Рафаел Надал



02-06-2011 00:32 | Николай Драгиев

Анди Мъри обяви, че намира за съвсем възможно да победи петкратният шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал. Двамата тенисисти ще излязат един срещу друг в петък на кортовете в Париж.

"Определено вярвам, че мога да победя Рафаел Надал," заяви гръмко Мъри, след като победи с 3:0 сета Хуан Игнасио Чела в четвъртфиналите на надпреварата.

"Мисля че в турнирите преди "Ролан Гарос" показах много високо ниво и трябва да покажа тази игра в петък. Освен това трябва да играя много добре за дълъг период от мача, ако искам да спечеля.

"Усещам, че мога да го победя. Трябва да съм много постоянен в изявите си и психически стабилен. Тактически имам добър план. Така че определено смятам, че имам шанс да спечеля. Просто трябва да покажа най-доброто от възможностите си," закани се Мъри.

Мъри призна, че е малко изненадан да достигне полуфиналите на "Ролан Гарос" с оглед не съвсем убедителната си игра и проблемите с глезена, който навехна срещу Михаел Берер.

"В известна степен съм изненадан, тъй като не играя чак толкова добре. Но това е и добър знак, защото преди, когато не играех добре, губех много тежко. Сега съм щастлив от постигнатото и имам 2 дни, за да се възстановя за мача с Рафа," допълни Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини