Ли На гледа с оптимизъм: Стилът на Шарапова ми е удобен



02-06-2011 00:55 | Николай Драгиев

Ли На прие с оптимизъм новината, че ще играе срещу Мария Шарапова в полуфиналите на "Ролан Гарос" 2011. Ли без проблеми надигра Виктория Азаренка в четвъртфиналите със 7:5, 6:2.

В същото време Мария Шарапова не по-малко впечатляващо разгроми с 6:0, 6:3 Андреа Петкович.

"Харесва ми да играя с тенисистки като Петра Квитова, Виктория Азаренка или Мария Шарапова. Те удрят много здраво топката, но не ме карат да тичам по корта, както правят специалистките на клей. Не обичам дългите размени на удари или къси топки. Стилът на Шарапова ми пасва, оптимистично съм настроена," коментира финалистката от Australian Open 2011.

Китайката, която е най-успешната състезателка в историята на своята страна, призна че е изненадана от силните си игри в Париж и достигането до полуфинал.

"Землените настилки както за мен, така и за останалите азиатски играчи, не са удобни. Ние играем предимно с плоски удари и не умеем да се плъзгаме по клея," допълни тя.

Досега Шарапова и Ли На са играли седем пъти и рускинята води с 5:2. Китайката обаче е в серия от две поредни победи, при това на любимата за Шарапова тревна настилка.“

Полуфиналът между двете е днес от 15,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини