Ана Иванович: Най-трудно е да се върнеш отново на върха



02-06-2011 22:17 | Николай Драгиев

Ана Иванович призна, че най-трудното нещо, с което се е сблъсквала е това отново да възвърне нивото си от преди две-три години и отново да заема челно място в световната ранглиста.

Сръбкинята разкрива, че показва най-добрия си тенис, когато е спокойна, а от доста време тя е под огромното бреме на очакванията към нея като бивша номер 1.

"Да се върнеш на върха никак не е лесно. Самите ние, тенисистите, често се поставяме сами под огромно напрежение, когато нещата не се получават. Затова опитвам да не се замислям много по тези въпроси и се съсредоточавам основно върху мача, който ми предстои," смята Иванович.

Иванович разказва и как се е срещнала за първи път с Новак Джокович. "Това е страхотна история. Случи се, когато двамата бяхме на 4 години. С родителите ни бяхме отишли на ски. Така един вид израснахме заедно по турнири в Сърбия и по целия свят.

"Тази година прекарахме доста време заедно по време на "Хопмън Къп". Успяхме да излезем и да се повеселим няколко пъти. Ние сме много добри приятели и се разбираме отлично," споделя още Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини