Федерер: Публиката ще бъде зад мен (видео)



02-06-2011 23:10 | Николай Драгиев

Роджър Федерер изрази надежда претенциозната публика на "Ролан Гарос" да го подкрепя в двубоя от полуфиналите на турнира срещу Новак Джокович.

Според Федерер, ако Рафаел Надал победи Анди Мъри в първия полуфинал, то Джокович ще бъде поставен под по-голямо напрежение, тъй като ще му трябва задължителна победа, за да измести испанеца от първото място в ранглистата.

"Често се е случвало да се получават такива серии като тази на Джокович, но в тези случаи трябва да се съсредоточиш върху собствената си игра. Мачът наистина изглежда много интригуващ заради неговите постижения през 2011 и моите в цялата ми кариера. Предстои страхотен сблъсък и нямам търпение да взема участие в него," заяви Федерер.

"Много зависи и от мача на Рафа. Ако той загуби, то Новак ще стане номер 1, независимо какво стане в нашия двубой. При победа за Надал Новак може да бъде поставен под малко повече напрежение. Той обаче изигра много тежки двубои в тази страхотна серия, така че надали ще му повлияе.

"Пред мен стои изключително трудната задача да прекъсна тази негова серия. Бил съм в подобна позиция няколко пъти и съм наясно колко трудно е да допуснеш загуба. Ако покажа най-доброто от играта си обаче, мога да го победя," изрази надежда още Федерер.

"Ако публиката бъде зад мен, това ще бъде фантастично. Не залагам основно на това, но съм убеден, че ще хората ще са на моя страна. Знам го заради начина, по който ме изпрати публиката след мача ми от четвъртфиналите. Видях колко са щастливи те," сподели още бившият номер 1.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини