Мъри: Тенисът се разви много през последните 2 години, сега имам шанс да спечеля Уимбълдън



04-06-2011 19:20 | Станко Димов

Анди Мъри приключи с участие на полуфинал на „Ролан Гарос” най-успешния си сезон на клей в своята кариера. Световният номер 4 бе победен в Париж от 5-кратния шампион Рафаел Надал и вече си прибра в родината си, където започва подготовка за сезона на трева. Мъри е заявил участие на турнира в Куинс Клъб, но все още не е ясно дали ще се появи на кортовете, след като получи лека контузия в мача си с Михаел Берер от III-ия кръг на „Ролан Гарос”.
През последните две години Анди Мъри игра полуфинали на Уимбълдън и сега изрази надежда, че може да мине на следващо ниво и да спечели турнира.

 

„В следващите две седмици трябва да се подготвя така, сякаш отивам за титлата на Уимбълдън. Това е единственият начин да имаш успех на този турнир. Трябва да бъда настроен така, сякаш отивам за да спечеля турнира”, коментира Мъри.


„Трябва да правя всичко правилно, да се подготвя така, че да спечеля Уимбълдън. Не трябва да копирам играта на Новак Джокович или Роджър Федерер, а да направя така, че моята игра да се окаже достатъчна да спечеля”, каза още вечната надежда на британския тенис.


„Винаги съм се забавлявал, когато играя на Уимбълдън. Там съм постигал добри резултати и се надявам, че в следващите няколко седмици ще навляза в отлична форма. Мисля, че определено имам шанс да спечеля Уимбълдън, ако покажа най-доброто от себе си”, категоричен е Мъри.


„Трябва да продължа да се развивам. Побеждавал съм Рафа и Роджър няколко пъти, побеждавал съм и Новак. Всяка година тенисът се развива, особено на физическо ниво. Ако трябва да направя съпоставка с преди 2 години мисля, че играчите са станали по-бързи, удрят топката по-силно. Най-видимо се подобри движението на играчите и сега трябва да полагаш много усилия на тренировки, за да поддържаш нивото на останалите”, каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини