Андре Агаси: Надал ще спечели



04-06-2011 22:53 | Николай Драгиев

Легендарният Андре Агаси определи Рафаел Надал като фаворит в неделния финал на "Ролан Гарос".

Агаси изрази и възхищението си от играта на Роджър Федерер, който прекъсна серията на Новак Джокович от 43 поредни победи.

"Надал е в по-добра позиция в мачовете с Федерер, така че аз го смятам за фаворит. Той е загубил само един мач в Париж, а освен това има няколко победи над Роджър. В неделя той ще се чувства много спокоен, защото знае точно какво му е нужно за победата," заяви Агаси.

Американецът сравни своето съперничество с Пийт Сампрас с това на Федерер и Надал. Според Андре - испанецът е в ролята на Сампрас в този случай.

"Спомням си финала на US Open през 2002 година. Той не играеше добре до финала. След това ме видя от другата страна на мрежата и всички знаете какво се случи. Случаят сега е същият."

Агаси не спести суперлативи за Федерер. "Не очаквах такова впечатляващо представяне от Роджър. Всичко в играта му е страхотно, когато показва тази игра. Победата над Джокович ще му даде голяма увереност. Очаквам страхотен финал," заяви още Агаси.

"Надал е уверен още преди самият мач, че ще победи Федерер и това е ключово за него. Просто му остава да се концентрира и да се бори от първата до последната точка."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини