Надал: Ако вали ще е в полза на Федерер



05-06-2011 14:05 | Станко Димов

Рафаел Надал и Роджър Федерер ще определят шампиона от втория за сезона турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос”. Финалът на надпреварата по програма трябва да започне днес от 16:00 часа българско време, но метеорологичните прогнози не говорят в полза на феновете на тениса. Съществува реална опасност мачът да не се играе днес, тъй като над френската столица се очаква да вали. Изненадващо или не Надал сподели, че при влажен корт, където топката става още по-бавна, предимството отива на страната на Федерер.


„Ако е облачно и влажно, то Федерер ще има предимство. Лично аз предпочитам слънчево и сухо време, когато топката лети по-бързо и отскача по-високо. Както и да е – старая се да не мисля за това, защото времето не зависи от нас, не можем да го контролираме”, сподели Надал.


Испанецът сподели, че не е изненадан от високото ниво, което Федерер показа в полуфиналния двубой с Новак Джокович.


„Вие останахте изненадани от играта на Федерер, не аз. Много добре знам колко добър тенисист е той. Според мен Роджър прави страхотен сезон. Все пак той е единственият, който успя да победи Джокович. Федерер винаги се представя силно в турнирите от Големия шлем, затова очаквам в неделя да се получи много здрав финал”, увери Рафа Надал.


„И двамата ще дадем всичко от себе си. Финалите в Големия шлем са много сложни и от психологическа гледна точка, напрежението е огромно. Ще се опитаме да покажем добър тенис и ще видим какво ще се получи”, каза в заключение световния номер 1.

 

Припомняме, че Надал ще запази лидерската си позиция в ранглистата само при победа във финала. В противен случай новият водач в ранглистата ще бъде Новак Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини