Ръководителят на женския тенис: Аномално е Вожняцки да бъде №1



05-06-2011 14:27 | Николай Драгиев

Ръководителят на женския тенис Стейси Аластър остана много доволна от титлата на "Ролан Гарос", която спечели китайката Ли На.

Както е известно в момента от WTA насочват усилията си на азиатския пазар и титлата на Ли На е отлична новина за тях.

Аластър коментира и ситуацията в световната ранглиста, където Каролина Вожняцки е номер 1 без да е спечелила титла от "Големия Шлем".

"Титлата на Ли На е много вълнуващо събитие. Това е чудесно за самия спорт. Тя е прекрасен представител на играта, прекрасна тенисистка, ярка личност и национален герой в Китай. На Запад ще научават за нея тепърва, тъй като тя очарова всички с огромния си талант и весел нрав," коментира Аластър.

"Представителството на WTA в Пекин е много важно за нас и активно работим за популяризацията на тениса в страната."

"Нивото на женския тенис сега е доста по-високо от преди. В Топ 40 състезателките са равностойни и вече нямаме резултати от рода на 6:0, 6:0. Тенисът стана по-интересен.

"Правилата при ранглистите винаги са предизвиквали спорове. Сегашната система бе най-добрата, която имаме на този етап. Все пак е рядкост сегашната аномалия играч без титла от "Големия Шлем", да е първи. Открита съм към мнения на феновете и ние постоянно наблюдаваме процесите в ранглистата. Считам, че ранглистата трябва да се прави, така че да съвпада с мнението на феновете на играта," допълни още Аластър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини