Григор Димитров загуби от 30-ия в света на Queen`s Club



06-06-2011 19:24 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира сезона на трева със загуба и не съумя да достигне втори кръг на турнира Queen`s Club в Лондон, категория ATP 250.

Българинът отстъпи на световния номер 30 Томас Белучи след 6:3, 6:7(8), 2:6 за 113 минути игра. Така Димитров записа 16-а загуба на ниво ATP през сезона и трета поредна.

Гришо може да съжалява, тъй като във втория сет пропусна няколко точки за пробив и цели 2 мачбола в тайбрека.

Димитров изигра отличен първи сет и отнесе за 35 минути Белучи с 6:3 след пробив още на старта. Макар Белучи да е 3 години по-голям от Димитров, той не може да се похвали с повече опит или успехи в играта на трева.

Все пак специалистът на клей Белучи стабилизира играта си и стигна до тайбрек във втория сет. За целта той спаси две точки за пробив, докато Гришо бе повече от перфектен на свой сервис, наниза 8 аса и не даде на бразилеца дори да мисли за точка за пробив.

В тайбрека размяната на полетата дойде при 4:2 точки в полза на Белучи. При 6:4 Белучи пропусна два сетбола и можеше да бъде наказан от Димитров. Хасковлията обърна до 7:6 точки, след което пропусна два поредни мачбола. Драмата бе пълна, тъй като бразилецът взе втория сет след 10:8 точки.

Играта на 64-ия в света българин тотално рухна в третия сет, въпреки че той продължаваше да вкарва над 75% първи сервис. Във важните разигравания Белучи бе доминиращ и той поведе бързо с 4:0, а оттам нямаше връщане назад. Бразилецът, който бе на три гейма от победа над Новак Джокович в Мадрид, затвори мача с 6:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини