Родик възкръсна на старта в Queen`s Club



07-06-2011 18:47 | Станко Димов

Четирикратният шампион Анди Родик записа изключително труден старт на турнира Queen`s Club в Лондон. Американецът се наложи със 7:6 (2), 6:7 (4), 6:4 над Фелисиано Лопес след повече от два часа игра. Испанецът Лопес се представи страхотно в двубоя, а особено категоричен бе в сервис-геймовете си, записвайки цели 35 аса.

 

Въпреки това обаче Родик се справи на два пъти с подаването на съперника си в третия сет и заслужи място в трети кръг. Първите два сета на двубоя се решиха след тайбрек, след като пробиви нямаше. Любопитното е, че това бе седми двубой между Родик и Лопес, като американецът постигна седма победа.


„Не се зарадвах особено, когато видях жребия за турнира. Фелисиано Лопес е страхотен играч на тревна настилка, има добър сервис и стабилни волета. Queen`s Club е сред моите любими турнири и се радвам, че се завърнах тук с победа. Всички сме дошли тук, за да се подготвим добре за Уимбълдън. Победата днес бе много важна за мен”, сподели след мача Родик, който е сред любимците на публиката в Лондон.


Американецът  за пореден път показа чувство за хумор и намери отличен начин да отговори на въпрос на репортера на „Евроспорт”. Запитан защо определена част от крака му е обръсната (бел.р. явно става въпрос за травма малко над глезена), Родик отговори така: „Съпругата ми има страхотни крака, които са и много гладки. Те много ми харесват, затова реших и аз да се обръсна. Страхотно е”.


Сериозен съперник очаква бившия номер 1 в света в трети кръг. Там той може да се изправи срещу гиганта от Хърватия Иво Карлович, чийто брутален сервис е почти невъзможно да бъде пробит на бързата тревна настилка. 


С успеха днес Родик прекъсна ужасна серия от 3 поредни загуби в първи кръг, които регистрира в Маями, Мадрид и Рим.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини