Ана Иванович търси "солиден" треньор



07-06-2011 22:42 | Николай Драгиев

През тази седмица Ана Иванович ще участва на турнир в Бирмингам. Тя обаче активно продължава да търси нов треньор, който да й помогне да се справи с изключително непостоянното си представяне в последните 3 години.

След като през 2008-а година тя оглави ранглистата, тя върви единствено надолу заради проблеми от психологическо и физическо естество. За сръбкинята се превръща в изпитание дори да стигне четвъртфинал на турнир от "Големия Шлем".

Иванович отчита проблемите и сравнява своето представяне с това на Новак Джокович, чиято психологическа устойчивост през 2011 година изведе играта му до нови висоти. "Понякога ми се ще да взема малко от неговата увереност," споделя Иванович.

И въпреки всичките тези проблеми Иванович продължава да бъде около топ 20. Сега целта й е да намери треньор от висока класа, който да пътува през цялата година с нея.

"Не е лесно да намериш добър треньор, но мисля по въпроса. Искам нещо стабилно и солидно."

На Иванович в последно време е помагал бившият наставник на Андре Агаси Дарън Кейхил, който работи по програма на Adidas, но той има задължения и към други състезатели.

"Имам няколко имена, от които да избирам. Трудно е да направя този избор, поне докато сме в активната част от сезона. Освен това ми трябва някой много добър," заявява още Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини