Надал последва Джокович - осигури си място на финалния "Мастърс"



09-06-2011 01:01 | Николай Драгиев

С победата си в първи кръг на турнира от категорията ATP 250 в Лондон Рафаел Надал си гарантира на 100% мястото на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри през сезон 2011.

Световният номер 1 стана вторият състезател, който постига това след Новак Джокович. Сърбинът е лидер по спечелени точки през 2011 година и си осигури участие в надпреварата още през май.

Финалното шоу за най-добрите играчи от ATP ще се проведе между 20-27 ноември в култовата зала "The O2" в Лондон.

"Винаги е удоволствие да играя в Лондон. Градът е фантастичен, а залата е сред най-добрите в света. Миналата година се представих чудесно, стигнах финал. Щастлив съм, че се класирах и този сезон," коментира Рафа.

За Матадора от Майорка това е седма поредна година, в която намира място на заключителния "Мастърс". Миналата година той отстъпи в спора за титлата на Роджър Федерер.

Досега Рафаел Надал има 99 поредни седмици начело на световната ранглиста. Той вече постигна една цяла година на върха, след като стъпи на лидерската позиция след "Ролан Гарос" 2010. За първи път Надал окупира върха през 2008-а година, когато престоя 46 седмици.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ЗА СЕЗОН 2011!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини