Умореният Надал с четвъртфинал на Queen`s Club (видео)



09-06-2011 21:44 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал достигна четвъртфиналите на турнира от категорията ATP 250 в Queen`s Club Лондон за пети път в своята кариера. Видимо умореният Надал надви Радек Щепанек (Чехия, №57) след 6:3, 5:7, 6:1 след цели 2 часа и 24 минути игра.

Рафа стигна до два пробива в първия сет, който сравнително лесно спечели с 6:3.

При резултат 5:3 в третия сет Надал изключително изненадващо не успя да затвори мача на свой сервис и предаде гейма с двойна грешка. Чехът взе цели четири гейма поред за 7:5 в своя полза и така испанецът загуби първи сет в сезона на трева.

Рафа на момента имаше проблеми с придвижването по корта и дори падна доста неприятно, оплитайки се в мрежата след поредната скъсена топка на Щепанек. Добрата новина бе, че той не се контузи при този инцидент.

Нещата си дойдоха на мястото в третата част, когато Надал разгроми Щепанек с 6:1. Вечерта не е приключила за Рафа, който предстои да играе и на двойки с Марк Лопес.

За място на полуфинал Надал ще спори с французина Жо-Вилфред Цонга. Той стигна до този мач почти без игра, тъй като Микаел Лодра издържа само 7 гейма в техния сблъсък от осминафиналите.

Надал води с 5:1 в сблъсъците с Цонга до момента, макар двамата никога да не са се срещали на трева.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини