Глад за кадри: 95 на 100 от завършилите фитнес инструктор, започват работа по специалността



08-06-2022 13:53 | Tennis24.bg

Данните са предоставени на база статистика от завършилите курсанти към Европейска Фитнес Академия в периода 01.02 - 01.06.2022 г. 

Все повече стават дефицитните професии, където се ценят професионализма и уменията на практикуващите. Квалификацията фитнес инструктор е пример за такава професия. Истината е, че нуждата от професионалисти във фитнес индустрията все повече се усеща - хората искат да тренират с подготвени и квалифицирани инструктори. От една страна за спортуващите хора и клиентите на фитнес центровете вече не е достатъчно фитнес инструктора просто да изглежда добре и да е “напомпан”, за тях е важно човекът, на когото са се доверили за развитие на тялото им, да е образован и компетентен. От друга страна самите фитнес центрове вече изключително трудно намират инструктори, показващи професионализъм и компетентност. 

Една от водещите спортно-образователни институции в страната - Европейска Фитнес Академия, които предлагат обучителни курсове за придобиване на професионална квалификация както за фитнес инструктор, така и за персонален треньор, инструктор по групови занимания и др,  публикува информация, че над 95% от завършилите им курсанти, започват работа по специалността - веднага. Анализът е на база период от 4 месеца и завършили две обучителни групи.

Оказва се, че хората всъщност търсят реализация в тази сфера и новите кадри, навлизащи във фитнес залите са по-подготвени от всякога, след като са преминали специализирано обучение за професията. Очаква се това да има изключително благоприятно влияние върху ситуацията във фитнес индустрията в страната - повече квалифицирани практикуващи треньори, означава и повече мотивирани, спортуващи хора. Резултатите от статистиката на Европейска Фитнес Академия показват един нов сегмент на професиите в България, чието развитие със сигурност ще се изрази и в благоприятни промени за спорта в страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини