Цонга спря Надал на Queen`s Club



10-06-2011 22:41 | Николай Драгиев

Световният номер 19 Жо-Вилфред Цонга отстрани Рафаел Надал в четвъртфиналите на турнира от категорията ATP 250 в Лондон. Французинът надигра лидера в световната ранглиста след 6:7, 6:4, 6:1.

Така за втора поредна година Надал отпада в тази фаза на турнира в Queen`s Club. Миналата година той бе спрян от Фелисиано Лопес.

В първия сет Цонга сервира по фамозен начин и в първите 5 гейма и само в 1 от тях даде точки на Надал. Асовете валяха, но в същото време Цонга не можеше да затрудни Надал, когато посрещаше.

При 5:5 Надал получи три възможности за пробив една след друга, но Цонга ги спаси с вездесъщия си начален удар.

Логично се стигна до тайбрек, а в него Надал се наложи след 7:3 точки, демонстрирайки много добра игра.

Втората част бе равностойна докато Цонга не проби за 5:4 и след това приключи с 6:4 в своя полза. Французинът бе много агресивен от форхенд и успяваше добре да разчете сервиса на Надал.

Това сякаше бе решителният момент и до края на мача Жо-Вилфред без проблеми наложи силовия си стил срещу Надал, който определено бе напълно изтощен след тежкия сезон на клей.

"В началото на мача не играх лошо. Във втория сет имах своите шансове. След това загубих концентрация и затова се случи да загубя третия сет. Психически също бях много затормозен. След като загубих първия гейм бе невъзможно да обърна," анализира Надал.

За Цонга това е втора победа над Надал след Australian Open 2008.

За място на финал Цонга ще спори с местния любимец Джеймс Уорд, който сензационно победи Сам Куери и Адриан Манарино. Тази вечер намиращият се извън топ 200 тенисист надигра Манарино с 6:2, 6:7, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини