Родик: Женският тенис има нужда от Серина Уилямс



11-06-2011 17:26 | Станко Димов

Анди Родик остана повече от доволен от новината за завръщането на корта на Серина Уилямс. Както е известно носителката на 13 титли от Големия шлем ще участва на турнира в Ийстбърн идната седмица, където в първи кръг ще срещне Цветана Пиронкова. За последно Уилямс игра преди близо година на Уимбълдън, където спечели последната си засега титла.


„Това е страхотна новина! Не искам да изказвам липса на уважение към другите състезателки но мисля, че женският тенис има нужда от подобна силна фигура като Серина”, сподели Родик, който днес приключи участието си на турнира в Queen’s Club.


Въпреки, че не е играла от близо година, Родик не отписва шансовете на Серина Уилямс да защити титлата си от Уимбълдън.


„Не мисля, че ще бъде шокиращо, ако Серина се завърне и спечели Уимбълдън. Тя е от тези играчи, които могат да печелят на всякъде и по всяко време. Това е в кръвта й”, сподели Родик.


Добрите взаимоотношения между Родик и Серина не са тайна за никого. По-малката от сестри Уилямс също не пропуска повод да похвали бившата първа ракета на САЩ, с когото мечтае да играе на смесени двойки на Олимпийските игри в Лондон догодина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини