Триумф на Уимбълдън е цел номер 1 пред Федерер



13-06-2011 16:12 | Станко Димов

Роджър Федерер не само е постигнал резултати, които трудно могат да бъдат подобрени някога, но с достигането си до финал на „Ролан Гарос” показа, че все още е в големия тенис и другите трябва да се съобразяват с него. На полуфиналите в Париж именно Федерер сложи край на победната серия на Новак Джокович, която продължи 43 мача.


„Беше изключително важно за мен отново да играя на финал в турнир от Големия шлем”, сподели Федерер. „Разбира се и да опитвам да се представям добре. В момента се чувствам добре физически, за разлика от предните години, което за мен е позитивен знак”.


Добрата новина за швейцареца е, че миналата година на Уимбълдън той достигна до четвъртфинал и тази година ще има възможността да спечели доста точки. Федерер никога не е криел, че кортовете на Ол Ингланд Клъб имат специално място в сърцето му.


„Това е мястото, където всичко започна за мен през 2003-та година, или дори през 2001-ва с победата над Сампрас.  Именно затова винаги ми е приятно, когато се връщам тук. Разбира се, че този турнир е сериозен приоритет за мен. Уимбълдън винаги е бил цел номер 1 за сезона”, увери носителят на 16 титли от Големия шлем.


Тази година швейцарецът ще атакува седма титла от Уимбълдън. Самият Федерер никога не е криел, че до края на кариерата му остава само да спечели олимпийско злато, с което да допълни и без това богатата си колекция от титли. Добрата новина за швейцареца е, че Игрите в Лондон догодина ще бъдат именно на любимата му тревна настилка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини