Серина Уилямс: Бях на смъртно легло, това завръщане е различно



13-06-2011 21:47 | Николай Драгиев

Серина Уилямс коментира, че е била на "смъртно легло" в период от 12-те месеца, в които отсъства от корта.

29-годишната състезателка започва във вторник на турнира в Ийстбърн срещу ракета номер 1 на България Цветана Пиронкова.

Уилямс първо пострада след порязване на крака през миналото лято, а през тази година бе оперирана, тъй като трябваше да й бъде премахнат кръвен съсирек.

"Буквално бях на смъртно легло. На първо време не успях да осъзная колко сериозно е положението. Всички ми казваха, че ще се оправя, но два дни по-късно бях на прага да сложа край на кариерата си, ако не и нещо по-лошо," коментира Уилямс.

"Имах няколко кръвни съсирека в дробовете. Много хора дори умират от това. Имаше дни, в които не можех да стана от леглото. Стоях и се чудех какво се случва с мен. Преживях смърт моето семейство, но втората операция за мен бе много тежка на психическо ниво. Ето защо завръщането ми е много по-различно от всички останали."

"Това е така, защото получавам съвсем различна перспектива в моя живот и кариера - вече не приемам нищо за даденост. Живея ден за ден. Не се готвя за Уимбълдън, а за цялата кариера, която ми предстои," обясни още Серина.

Уилямс разкрива и подробности от фаталната вечер в Хамбург, когато поряза своя крак и повече от половин година ходи с предпазен ботуш.

Тя призна, че е била със сандали въпросната вечер, за да може да разкрие новия си педикюр. "Нямам много спомени от тази вечер, но определено стъпих върху стъкло и след това имаше огромна локва кръв. Тогава ми казваха, че всичко ще е наред, но не така се случи в действителност."

Уилямс сподели, че тренира здраво повече от един месец, но не може да прецени нивото си, без да изиграе поне един мач. "Исках да се върна още на "Ролан Гарос", но нямаше как. По принцип не играя загряващ турнир преди Уимбълдън, но този път реших да се появя в Ийстбърн. Не съм дошла да загубя, ще дам всичко от себе си.

"В момента нямам големи очаквания към мен, но се надявам да покажа най-добрата си форма във втората седмица от Уимбълдън," закани се Уилямс, която призна, че все още е толкова емоционална на корта и вече е счупила няколко ракети на тренировка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини