Винъс скромничи: Петкович нямаше късмет с жребия



14-06-2011 11:03 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс остана повече от доволна от завръщането си на корта. Това се случи в понеделник на турнира в Ийстбърн, където в първи кръг американката се справи с една от силно прогресиращите състезателки Андреа Петкович. Любопитното е, че последният двубой на Винъс Уилямс отново бе срещу Петкович – в началото на годината на Australian Open.


„Този мач бе като приключение за мен, да се справя с времето, условията, съперника. Разбира се, че съм щастлива от завръщането си. След като не си играл толкова дълго време да излезеш на корта и да победиш състезател, който се представя изключително добре през последните 12 месеца, не е никак лесно”, коментира Винъс.


„Никога не съм си представяла, че няма да играя в продължение на 5 месеца. Никога не съм мислила, че може да отсъствам толкова дълго време от кортовете. Имаше периоди, в които бях отчаяна. Здравословното ми състояние не се подобряваше и положението ми не изглеждаше никак розово. За радост така и не позволих да падна духом”, сподели още американката.

 

„Жребият в Ийстбърн е много интересен. Петкович е отличен играч. За нея обаче двубоят бе много труден и жребият определено не бе в нейна полза”, сподели още Уилямс. Във втори кръг черната перла ще спори с победителката от мача Юлия Гьоргес – Ана Иванович, които играят днес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини