Серина Уилямс се завърна с победа над Пиронкова



14-06-2011 17:18 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа загуба на старта на турнира в Ийстбърн. В дългоочаквания двубой срещу Серина Уилямс, нашето момиче отстъпи с 6:1, 3:6, 4:6 пред бившата номер 1 след два часа игра. Пиронкова започна отлично срещата и набързо спечели първия сет, след което обаче допусна спад в играта и точността на началния удар, което и коства загубата.

 

От своя страна Серина Уилямс показа, че е ненадмината когато трябва да осъществява пълен обрат. Въпреки, че не бе играла официален мач от близо година, американката показаха шампионския си характер и в крайна сметка наложи волята си. Припомняме, че в понеделник с победа се поздрави и по-голямата от сестрите – Винъс, която също не бе играла от доста време насам.


От своя страна първата ракета на България продължава негативната си серия. Пиронкова допусна загуба в първи кръг за шести път от последните си седем участия в турнири от WTA (изключение прави „Ролан Гарос”, където българката достигна втори кръг). Загубата днес на практика означава, че Пиронкова ще започне Уимбълдън почти без игрова практика на трева.


Първият сет на мача се разви максимално по сценария на Пиронкова. След 20 минути игра нашето момиче натрупа комфортна преднина от 5:0, което се дължеше както на добрата игра на пловдивчанката, така и на редовните грешки на Уилямс. Американката трудно се аклиматизираше към ритъма на мача, което бе напълно очаквано след едногодишното й отсъствие от корта. Все пак до края на първата част Цвети показа благородство и даде един гейм на именитата си съперничка – 6:1 за по-малко от 30 минути игра.


Цвети бе на прага да започне с пробив и през втория сет. Колебливият начален удар на Серина Уилямс даде на Пиронкова два шанса за брейк, които за жалост не бяха оползотворени. Това се оказа и повратен момент, който вдъхна увереност в Серина Уилямс. Бившата номер 1 се разигра и на свой ред взе предимство, повеждайки с 3:0 гейма.


По подобен начин започнаха събитията на корта и в решителната трета част. Отново след ранен пробив Серина поведе с 2:0. Пиронкова обаче не се предаде и моментално изравни– 2:2. Нещо повече, нашето момиче видимо стоеше по-добре в разиграванията и ако не бяха няколко непредизвикани грешки спокойно можеше да поведе в резултата.Както обаче редовно се случва в трисетовите мачове на Серина Уилямс, американката наложи волята си в най-важния момент и успя да пречупи съпротивата на съперника. Не без помощта на Пиронкова, Уилямс стигна до втори пробив, поведе с 4:2, след което не беше проблем да затвори мача.

В следващия кръг на турнира в Ийстбърн, Уилямс ще играе срещу световната номер 3 Вера Звонарьова. Рускинята победи с 6:3, 6:3 Хедър Уотсън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини