Вожняцки мечтае за титлата от Уимбълдън14-06-2011 19:34 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки заяви, че не съжалява за проведената подготовка преди Уимбълдън. Тя избра да участва на "домашния" турнир в Копенхаген на твърди кортове, вместо да участва на надпревара на трева.

В крайна сметка Вожняцки логично спечели титлата в Копенхаген, но ще стъпи на Уимбълдън без нито един мач на трева през 2011 година.

"Направих добра подготовка. Играта на хард е нещо средно между това на клей и трева, така че ще се получи добър преход. Ще прекарам една седмица в Англия преди Уимбълдън и ще мога да поиграя на трева," заяви Вожняцки.

Датчанката подчерта, че следващата й основна цел е да спечели туринр от "Големия Шлем". "Медиите непрекъснато пишат затова. Аз обаче съм на 20 години и имам много време да го сторя. Това е следващата ми голяма цел."

Вожняцки е триумфирала вече на кортовете на Уимбълдън, но в турнира при подрастващите. Тя никога не е прекрачвала четвърти кръг в основната схема при жените.

"Уимбълдън е много специален за мен. Това е първият турнир, който някога съм гледала по телевизията. Ако го спечеля ще бъде невероятно," допълни тя.
Коментари
Турнир: Swedish Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Croatia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $652,245

Official Website | Livescore
Други новини