Конърс отписа шансовете на Родик да спечели титла от "Големия Шлем"



14-06-2011 22:58 | Николай Драгиев

Бившият треньор на Анди Родик и легенда на световния тенис Джими Конърс изрази съмнение във възможностите на своя сънародник да спечели нова титла от "Големия Шлем".

28-годишният Родик е печелил до момента единствено US Open през 2003 година, а общо е бил финалист на турнири от "Големия Шлем" четири пъти в периода 2004-2009 година. През тази година той за кратко дори изпадна от топ 10.

Конърс бе треньор на Родик в продължение на две години, преди двамата да прекратят отношенията си през 2008-а година.

"Мисля че за да спечели още една титла от Шлема, той трябва да покаже нещо наистина много, много специално," заяви Конърс.

"Останалите топ тенисисти вече им е по-лесно да се справят с него. Те все по-често намират начин да върнат мощния му сервис в игра, в много повече случаи. Това им е необходимо, тъй като в тениса има и още по-мощни сервиси от този на Родик," допълни Конърс.

"Вярвам, че Анди има нужните качества, но той ми се струва, че е загубил увереността си."

"Тревата е съвсем различна настилка от всички останали и всичко се случва много бързо. Особено с неговия сервис и игра. Това е в негов плюс, но той вече не е на 23,24 години," категоричен е Конърс.

Самият Конърс, който през 70-те години на миналия век печели 8 титли от "Големия Шлем", отчита че с годините за него е било много по-трудно да се фокусира само върху играта, спрямо останалите неща от живота. Според него същото се случва и с Родик, който се ожени през 2009 година.

"Страничните мисли предполагам все повече заемат неговото съзнание. Тенисът обаче е работа, която изисква отдаденост през 365 дни от годината. Ако не може да отделиш това време, други неща завладяват твоя ум и тенисът вече не е най-важното нещо в живота ти."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини