Кузманов: Очаква ни труден и тежък мач



14-09-2022 15:50 | Tennis24.bg

Подготовката върви по план. Имаме всичко необходимо, предоставено от българската федерация по тенис. Това каза Димитър Кузманов на пресконференция преди двубоя между България и Южна Африка в отборната надпревара за Купа „Дейвис“. 

„Всички момчета са здрави, което е най-важното. Другото важно нещо е, че има повече юноши, отколкото преди мача с Парагвай. Това много ме радва, защото за тях това е безценен опит. Опитваме се да наблюдаваме отбора на Южна Африка, откакто са пристигнали, защото нямаме много информация за тях. Особено за техните играчи на сингъл. Но мисля, че вече придобиваме необходимата представа."

Относно самия предстоящ двубой Мико заяви: „Очаква ни труден и тежък мач, защото мачовете за Купа „Дейвис“ винаги са такива. В тях тенис качествата не са най-важни. Важни са други фактори, особено психологическите. Най-важна е желанието и борбата на корта, а не това какви качества притежаваш или пък мястото ти в ранглистата. Така че абсолютно всички се готвим за тежък мач, който е и много важен за нас“.

Мачът между България и Южна Африка се открива е петък с два мача на сингъл, първият от които започва в 13:00 ч. В събота първо ще се изиграе срещата на двойки от 11:00 ч., а след това и ответните два сингъла. Жребият ще се тегли утре от 13:00 ч. на централния корт в БНТЦ.

Входът за зрители по време на двата състезателни дни ще бъде свободен. Всички срещи ще се излъчват на живо в ефира на българската спортна телевизия B1B.BOX.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини