Пьотър Вожняцки навива Роман Абрамович за "мобилна тенис академия"



15-06-2011 11:32 | Николай Драгиев

Бащата на световната номер 1 Каролина Вожняцки - Пьотър е решил да създаде своя мобилна тенис академия. За целта той разчита да си осигури инвеститор от калибъра на Роман Абрамович.

"Идеята се състои в това, от 2012 година да бъде открита международна мобилна тенис академия, която да събере 24 талантливи състезатели от различни страни, мечтаещи да участват на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година," обясни Пьотър Вожняцки.

Полякът вече се е свързал с потенциални инвеститори, сред които и собственикът на английския футболен тим Челси - Роман Абрамович. "На Абрамович идеята му се понрави и той прояви сериозен интерес," допълва Вожняцки.

Съгласно концепцията на Вожняцки, който е бивш състезател по футбол, мобилната академия ще се мести на всеки 4 месеца на нов континент.

"Ние ще съберем млади хора от различни националности, култури и религии. Те могат да бъдат и от държави с политически проблеми. Ние ще покажем, че тези деца могат да бъдат обединени от една мечта. Ще създадем отбор от изключителни треньори, педагози и лекари, като ще покрием всички разходи," обобщава Вожняцки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини