Винъс Уилямс на четвъртфинал след лекция над Иванович



15-06-2011 15:02 | Станко Димов

Въпреки, че почти не е играла през последните 8-9 месеца, Винъс Уилямс демонстрира отлична форма след завръщането си в тура и достигна до четвъртфинал на турнира в Ийстбърн. 30-годишната американка се разправи за 62 минути с бившата номер 1 Ана Иванович - 6:3, 6:2.

 

Тъмнокожата състезателка показа брутална игра в сервис-геймовете си, като загуби едва 9 точки при подаванията си. Логично Иванович така и не осъществи пробив, за какъвто й се откри една единствена възможност.


"Радвам се, че след 13 години отново се върнах тук. Формата ми става все по-добра с всеки изминал гейм. Обичам да играя тенис и се радвам, че съм на корта", сподели Винъс Уилямс.
 

 

Припомняме, че на старта на турнира Винъс Уилямс се справи в три сета с 8-ата в схемата Андреа Петкович. В спор за място на полуфинал Винъс ще се изправи срещу спечелилата мача Даниела Хантухова - Ли На.


Турнирът ще има нов шампион при дамите, след като миналогодишната победителка Екатерина Макарова отстъпи след два тайбрек-сета на Петра Квитова. Място сред най-добрите 8 си гарантира и Виктория Азаренка, която надви с 6:1, 7:6 Елана Балтача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини