Филипусис: Надал и Джокович нямат шанс срещу Федерер на Уимбълдън



16-06-2011 14:11 | Станко Димов

Марк Филипусис е убеден, че Роджър Федерер може да продължи любовната си афера на тревните кортове на Уимбълдън и да вдигне трофея за седми път в кариерата си.

 

Австралиецът, който през 2003-та година игра финал на „Ол Ингланд Клъб” смята, че при евентуален финал Федерер-Надал, то световният номер 1 няма да успее да защити отличието си от миналия сезон. Припомняме, че Рафа води със 17-8 победи в сблъсъците с Федерер, но 12 от победите са записани на клей. 


„Федерер беше супер атлет още когато играхме финал на Уимбълдън преди 8 години. От тогава той стана още по-добър и още по-добър”, коментира Филипусис, който в кариерата си има и финал на US Open през 1998-ма година. Любопитното е, че освен Федерер, австралиецът смята за фаворит Анди Мъри и изключва от сметките Новак Джокович, който от началото на годината има само една загуба.


„Анди показа брилянтен тенис и има всички данни, за да спечели първата си титла от Шлема. Проблемът за него е, че когато излезе на подобен финал не показва потенциала си. Ако разреши този проблем, Мъри определено може да стане шампион. Предната седмица на Queen’s Club той доказа, че може да играе отлично на трева”, коментира 34-годишният австралиец.


„Новак също е опасен, но за разлика от клея, на трева той не може да се преплъзне 3 метра и след това да се върне на позиция за следващия удар. Джокович определено разви играта си, но не мисля, че това ще бъде неговата година на Уимбълдън”.


Според Филипусис приятната изненада в Лондон може да понесе американецът Джон Иснър, който има предимство пред всеки, когато става въпрос за начален удар.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини