Рафа: Титла на Уимбълдън ще направи сезона ми фантастичен



17-06-2011 18:10 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал видимо получи сериозна доза увереност след титлата на „Ролан Гарос”. Испанецът не само, че запази лидерската си позиция в ранглистата, но сега е готов на всичко, за да защити отличието си и на Уимбълдън.


„Факт е, че преди няколко седмици въобще не се чувствах уверен в себе си. Не мога да скрия нещо, което си личеше още когато изляза на корта”, сподели Надал, който преди битките във френската столица бе загубил 4 финала от Новак Джокович.


„Разбира се, че титлата на „Ролан Гарос” бе от огромно значение за мен. Тя ми вдъхна спокойствие. Аз пък си откраднах няколко дни, за да се прибера у дома. Това не ми се случва често в годината”, коментира още Надал.


„Уимбълдън? Мисля, че ако успея да спечеля титлата в Лондон, ще бъде просто фантастично. Това шансът да направя сезона страхотен за мен”, сподели още Надал.


Испанецът започва защитата на трофея си с мач срещу Майкъл Ръсел (САЩ). По пътя към финала обаче Рафа ще трябва да се справи с доказани играчи като Хуан Мартин Дел Потро, Анди Мъри или Андо Родик и други.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини