Сампрас: Федерер не осъзнава колко е велик



18-06-2011 04:46 | Николай Драгиев

Пийт Сампрас очаквано определи своя добър приятел Роджър Федерер като фаворит за предстоящия Уимбълдън. Според Сампрас, който все още държи рекорда със своите 7 титли в Лондон, швейцарецът все още не може да осъзнае в колко велик играч се е превърнал.

"Когато спрях със седем титли от Уимбълдън и общо 14 трофея от "Големия Шлем", очаквах моите постижения да се задържат известно време. Дори не подозирах, че може да се появи играч като Роджър, който да подобри моите рекорди."

Приятелството на Федерер и Сампрас датира от 2007-а година. През настоящия сезон те също намериха време да прекарат известно време заедно. Това се случи в Лос Анджелис, където те успяха да потренират, а след това и да отидат на баскетболен мач.

"Не мисля, че Роджър осъзнава колко е добър и колко велик шампион е. При първата ни среща, и двамата не знаехме как да се държим един с друг, тъй като сме много срамежливи. След това обаче всичко потръгна страхотно, защото осъзнахме колко си приличаме. Сега и двамата имаме по две деца и често си говорим на теми, свързани с тях," откровен е Сампрас.

Сампрас специално присъства по време на Уимбълдън през 2009 година, когато Федерер спечели своята 15-а титла от "Големия Шлем" и го задмина по този показател. "Сега ще му пратя един смс, но не смятам да пътувам до Лондон," шегува се Сампрас.

"Винаги, когато говорим за Уимбълдън, Федерер е големият фаворит. На "Ролан Гарос" той бе изключителен и загуби от най-великия на клей. В момента Роджър опитва да е още по-агресивен и да взима топката рано. Това срещу Надал на клей е много трудно. Мисля че Пол Анакон му помогна що се отнася до психологическата настройка и стратегията."

Сампрас не спести суперлативи и за Рафаел Надал. "Той е машина. В предишни години, можеше да открием слабости в представянето му на трева, но той прогресира. Това е от този тип играчи, които се появяват на всеки 25 години."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини