Джокович: Надал и Федерер са фаворитите



18-06-2011 05:24 | Николай Драгиев

Новак Джокович отново заяви, че целта му е да стане номер 1 в света, но в момента мечтае да спечели Уимбълдън 2011. Ноле може да постигне и двете с края на турнира, в който обаче никога не е играл повече от полуфинал.

"Седем титли до момента са невероятно постижение. Само за половината сезон, а освен това се представих чудесно и на "Ролан Гарос". За съжаление загубих на полуфиналите, но и тогава играх много добре срещу Федерер."

Джокович отчита, че 16-кратният шампион в турнири от "Големия Шлем" Роджър Федерер и Рафаел Надал са фаворити. Сърбинът обаче вярва, че той и Анди Мъри могат да им объркат сметките.

"Ако анализираме техните кариери, какво са постигнали на Уимбълдън, то Надал и Федерер са категоричните фаворити," коментира Джокович.

"В последно време обаче има все повече играчи, които могат да се борят за титлата. Ще бъде много интересно кой в крайна сметка ще спечели. Надал и Федерер вдигат своето ниво на турнирите от "Големия Шлем". Те са велики шампиони. Резултатите, които са постигнали, говорят сами. Мъри, аз и още няколко души обаче вярваме, че можем да ги победим."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини