Напълно преодолими съперници за Гришо и Цвети в първи кръг на Уимбълдън 2011



19-06-2011 00:55 | Николай Драгиев

Полуфиналистката от миналогодишното издание на Уимбълдън Цветана Пиронкова ще играе в първи кръг на турнира през 2011 срещу Камила Джорджи (Италия).

19-годишната Джорджи на практика е деветата най-добра тенисистка на Ботуша. Тя предпочита по-бързите настилки за разлика от повечето си сънароднички, които са специалистки на клей.

Пиронкова и Джорджи, която загуби само сет в квалификациите, не са се срещали досега.

При успех в първата среща Цвети ще играе с Ваня Кинг или Петра Мартич във втори кръг.

В същото време Григор Димитров също имаше късмет. Той ще се изправи срещу 208-ия в света Седрик-Марсел Щебе (Германия), който е 18-а ракета на своята страна.

Щебе хвърли сензацията в квалификациите, надигравайки талант номер 1 на САЩ Райън Харисън (американецът все пак влезе в схемата като "щастлив губещ"). Съвсем наскоро Щебе премина и квалификациите в Хале (също на трева), а след това взе и сет на бъдещия шампион Филип Колшрайбер.

Гришо със сигурност ще бъде абсолютен фаворит в двубоя с германеца. Те имат един мач - през 2010 година на клей в Женева, българинът печели с 6:3, 6:3.

Интересно е да се отбележи, че Щебе играе с лява ръка и дори си има собствен уебсайт (www.cedrikstebe.com).

При победа Григор Димитров най-вероятно ще се изправи за втори път през сезона срещу Жо-Вилфред Цонга. Французинът показа добра игра на трева и победи световния номер 1 Рафаел Надал в Куинс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини