Синер с втори изразителен успех на Australian Open



18-01-2023 10:05 | Станко Димов

Яник Синер се поздрави с втора поредна чиста победа и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Италианецът се наложи с 6:3, 6:2, 6:2 над Томас Мартин Ечевери под спуснатия покрив на „Джон Кейн Арена“. Срещата продължи час и 44 минути. 

„Много съм щастлив да бъда в следващия кръг“, каза Синер в интервюто на корта, след което благодари на публиката за подкрепата. „Щастлив съм отново да играя на този корт, особено днес, когато покривът е пуснат. Навън вали много, надявам се това да се промени в следващите дни“. 

„Със сигурност нивото ми днес беше добро. Началният удар функционира добре, също както и ретурите ми“. 

Поставеният под №15 стигна до победата след като реализира всичките 5 точки за пробив, които се откриха пред него. В същото време той не загуби нито веднъж подаването си. Синер записа 32 печеливши удара, като излиза на мрежата 22 пъти, 20 от които успешно. 

Италианецът достигна до четвъртфиналите в Мелбърн за първи път миналата година, когато отстъпи пред Стефанос Циципас. Двамата могат да се срещнат на осминафиналите този сезон, като за целта Синер първо трябва да спечели двубоя си от третия кръг срещу Лойд Харис или Мартон Фучович, както и Циципас да взима срещите си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини