Шарапова на прага на "най-голямото постижение"



19-06-2011 18:52 | Николай Драгиев

Мария Шарапова, която е считана за фаворит на предстоящия Уимбълдън, обяви че за нея титла в Лондон би била по-значима от предишните й три титли в турнирите от "Големия Шлем".

Както е известно Шарапова близо 2 години се бореше с контузия в рамото, която не й позволяваше да играе на топ ниво. Рускинята смята, че тъкмо този период, през който е минала, би направил евентуален успех по-ценен.

"Още една титла в "Големия Шлем" би била най-голямото постижение в кариерата ми," категорична е Маша.

"След контузията сякаш започнах от нулата. Това е много дълъг процес. Ден след опитваш да се усъвършенстваш, за да можеш да се конкурираш с най-добрите," разказва тя.

Световната номер 6 е считана за фаворит на феновете и букмейкърите, макар да не е печелила в "Големия Шлем" от 3,5 години. В отсъствието на Ким Клайстерс, проблемите на сестрите Уилямс и слабите изяви на световната номер 1 Каролина Вожняцки на големите турнири, Маша изглежда като най-вероятната победителка.

"Смятам че всеки мач трябва да играе все едно съм на финал. Не може да има подценяване. Най-важната среща е следващата. Не мисля, че някога съм била в ролята на тотален фаворит. Това обаче го определят медиите," смята Мария.

Шарапова е особено доволна от сезона си на клей, където тя спечели титла в Рим и игра полуфинал на "Ролан Гарос". "Наистина исках да играя много на клей. На червената настилка може да научиш наистина много за играта. Нужно е да конструираш точките по по-прецизен начин. Хубавото е, че сега отново ще играя на трева."

Въпреки че имаше опасност дори да прекрати кариерата си, Шарапова смята че тепърва я чакат много успехи в тениса и това е причината да продължава да играе.

"Имах много възможности да спра с тениса, постигнала съм сериозни неща. Нещо обаче все още ми липсва. Чувствам, че има още какво да осъществя и искам да играя," пояснява Шарапова, която отчита че докато е била контузена е имала възможност да сподели много повече от времето си с приятели и семейството, а това е било полезно за нея.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини