Няма нищо по-важното от здравето, прозря Серина



20-06-2011 11:46 | Станко Димов

Серина Уилямс започва защитата на титлата си от Уимбълдън. Американката направи всичко възможно да се завърне на време на корта, след като бе извън игра близо година. Първото препятствие пред Уилямс ще бъде французойката Араван Резаи. Поставената под номер 7 в схемата обаче няма никакви притеснения за представянето си и заяви, че за нея е важно, че отново е на корта.


„Не знам как ще ви прозвучи, но в момента за мен е важно само да играя добре и да мисля позитивно”, сподели американката. „Щастлива съм, че отново съм тук. През последните няколко седмици положих неимоверни усилия, за да участвам в турнира”, сподели още носителката на 13 титли от Големия шлем.


„Научих, че ключът към всичко е здравето. Няма нищо по-добро и важно в живота от него. Животът е твърде кратък, затова нека му се наслаждаваме”, призова Уилямс.


Американката се завърна на корта миналата седмица в Ийстбърн, където изигра два трисетови двубоя – срещу Цветана Пиронкова и Вера Звонарьова. Особено изморителен бе сблъсъкът с рускинята, който пък бе и повторение на миналогодишния финал на Уимбълдън. 


„След три часа игра вече не чувствах нищо. Имах чувството, че почивките са по 5 секунди. Всеки път когато сядах на стола, съдията казваше „време е” . След края на срещата обаче се чувствах физически добре. Майка ми много се притеснява за мен. Постоянно ми повтаря, че ако почувствам болка моментално трябва да се откажа. Аз пък не спирам да й повтарям, че съм ОК. Докторите също го потвърждават”, сподели още Серина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини