Перфектен старт за шампиона Надал (видео)



20-06-2011 17:20 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с чиста победа защитата на титлата си от Уимбълдън. Испанецът се наложи с 6:4, 6:2, 6:2 над Майкъл Ръсел (САЩ) за около 2 часа престой на централния корт.

Любопитното е, че победата бе 29-та поредна за Надал в първи кръг на турнири от Шлема. По този показател испанецът е абсолютен рекордьор, като никога в кариерата си не е напускал поражение на старта - 29:0. След него в тази класация са Бьорн Борг (27-0), Розуел (19-0) и Род Лейвър (11-0).

 

Световният номер 1 започна колебливо двубоя, като в първия сет допусна изоставане с 2:4. Всички надежди на опитния американец затихнаха някъде тук, защото Рафа се разигра и до края на мача загуби само 4 гейма. Въпреки на пръв поглед лесната победата, двубоят бе изключително приятен за наблюдаване.

 

33-годишният американец напомни на легендарните Борис Бекер и Горан Иванишевич, опитвайки на няколко пъти атрактивни плонжове. В крайна сметка обаче разликата в класите бе много голяма и Надал заслужено продължава напред.


Победата за 15-та поредна за испанеца на Уимбълдън. Както е известно Рафа пропусна турнира през 2009-та, но спечели титлата година по-късно и година по-рано.

 

Във втори кръг Надал ще се изправи срещу Райън Суитинг (САЩ), който записа драматичен обрат в мача си с Пабло Андухар (Испания). Американецът изоставаше с 0:2 сета, но в крайна сметка пречупи съперника и след 3:2 се класира за втори кръг.

 

С чисти победи започнаха още Станислас Вавринка, Милош Раонич, Фелисиано Лопес и други.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини