Анди Мъри впечатли, макар да загуби сет



20-06-2011 23:11 | Николай Драгиев

Голямата надежда на Великобритания за титла от Уимбълдън Анди Мъри не разочарова феновете на Острова и стартира с победа тазгодишното издание на надпреварата. Шотландецът победи с 4:6, 6:3, 6:0, 6:0 Даниел Химено-Травер (Испания, №59).

Шотландецът стартира трудно под пуснатия покрив на централния корт, но след това спечели 15 гейма поред за крайния успех. Така той ще играе с Блаж Кавчич или Тобиас Камке във втори кръг. Камке има аванс от 6:3, 7:6, 1:5 преди мачът да бъде спрян заради дъжд.

Химено-Травер нанесе своя удар при 4:4 в първия сет, когато проби и след това успешно успя да затвори първата част в своя полза. Драмата бе пълна, тъй като в началото на втората част испанецът имаше две точки за нов пробив.

Мъри се справи с трудната ситуация и след 3:3 във втория сет не даде нито гейм на опонента - 6:0, 6:0! В края на срещата Химено-Травер получи проблем в коляното и съвсем не успя да бъде равностоен.

Интересен факт е, че за първи път от 1998-а година в турнир от "Големия Шлем", тенисист печели два поредни сета с 6:0, 6:0. Последният играч, постигал това бе Томас Енквист.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини