Винъс: По-умна съм сега, опитът идва с годините



21-06-2011 10:11 | Станко Димов

Винъс Уилямс гарантира мястото си във втори кръг на Уимбълдън вчера, след като постигна сравнително лесна победа с 6:3, 6:1 над Акгул Аманмурадова. 5-кратната шампионка играе едва втория си турнир за последните 6 месеца, след като се завърна на корта в Ийстбърн. Подобно на сестра си Серина, Винъс също се чувства помъдряла и по-зряла с години.


„Определено съм по-умна сега, отколкото бях преди 5 години например. Красотата на дългата кариера е фактът, че с мачовете на корта трупаш много опит, който можеш да използваш с годините”, философски коментира 31-годишната американка.


„Все повече играчи започват да разбират предимството да се състезаваш дълго, защото с годините започваш истински да разбираш играта. Не се възприемам като част от старата генерация, защото в играта ми има много нови елементи”, сподели Винъс.


Във втори кръг американката ще се изправи срещу истински ветеран – 40-годишната Кимико Дате-Крум от Япония. Любопитното е, че азиатката се завърна в тениса през 2009-та година след пауза от цели 12 години. Уилямс не спести думи за смелостта на японката.


„Тя се завърна по невероятен начин. Гледах няколко нейни двубои през последните месеци и мога да кажа, че Кимико играе страхотно. Знам, че тревната настилка отговаря отлично на играта й, което ще направи мача труден за мен. Аз обаче също ще изляза на корта за победа”, сподели Уилямс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини