Пиронкова с гръмка победа на старта на Уимбълдън 2011



21-06-2011 15:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа повече от впечатляващ старт на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън. Българката се наложи над Камила Джорди (Италия, №169) с 6:2, 6:1 за 54 минути игра, като по този начин си осигури участие във втори кръг за втора поредна година.


Двубоят между двете по програма трябваше да се играе в понеделник, но както по често се случва на Уимбълдън, дъждовното време обърка плановете на организаторите и срещата бе отложена за днес. Това обаче не оказа никакво влияние за изхода на мача. Разликата в класите ясно си пролича още от първата точка и на всички стана ясно, че Пиронкова ще спечели мача си с лекота.


Първият сет продължи експресните 21 минути, а в него българката показа игра, доближаваща се до перфектност. Пловдичанката записа 100% спечелени актив от спечелени точки след първи сервис, а при второто си подаване, загуби само 2 точки! Два пък бяха пробивите, които оформиха крайното 6:2 в първата част.


По още по-изразителен начин започна вторият сет. След има няма 15 минути игра Цвети поведе с 4:0, не оставяйки абсолютно никакъв шанс на 19-годишната италианка. Все пак Джорджи взе един гейм на честа, преди окончателно да капитулира. Разбира се трябва да се отбележи и слабата игра на италианката, която приключи мача със 7 двойни и 18 непредизвикани грешки.


Това беше първи мач в историята между Пиронкова и Джорджи, но едва ли младата представителка на Италия ще иска да си спомня повече за „запознанството” й с Цветана. Така българката спокойно чака съперничката си във втори кръг, която ще бъде Петра Мартич (Хърватия, №98).  Двете не са се срещали до момента.


Ако преодолее и втори кръг, Пиронкова ще наруши неприятна едногодишна „традиция” да не записва две победи в основна схема. Любопитен е фактът, че последният на турнир, на когото Цвети победи повече от две състезателки, бе именно Уимбълдън.

Пиронкова и Мартич ще излязат на корта в сряда от 14,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини