Солиден старт: Федедер с победа в три сета (видео)



21-06-2011 18:52 | Станко Димов

Роджър Федерер показа добър тенис на старта на Уимбълдън. Шесткратният шампион се наложи със 7:6 (2), 6:4, 6:2 над Михаил Кукушкин след по-малко от два часа игра на централния корт. В първия си мач на трева за сезона, швейцарецът сервира доста добре и успя да се справи с неприятния вятър, като единствено грешките от бекхенд могат да „тревожат” големия шампион преди следващия му мач.

"Мачовете на Уимбълдън винаги са трудни. За сет и половина ми беше много трудно, той игра добре. Не успях да се адаптирам към условията в началото и не връщах достатъчно неговите сервиси.

"Имаше доста вятър днес и това ме затрудни. Като цяло съм доволен от резултата. Целта беше да спечеля в три сета. Спомняте си, през миналата година началото беше шокиращо за мен," заяви Федерер, който тогава загуби два сета срещу Алехандро Файа.

По традиция Федерер започна плавно двубоя, като с всеки изминал гейм вдигаше с малко нивото си. От своя страна Кукушкин също направи няколко запомнящи се отигрвания и загатна за потенциала, с който разполага. Само с талант обаче срещу Федерер никога не е достатъчно.


Най-интересният, като интрига сет, бе първият, в който двамата играха тайбрек. В допълнителния гейм Федерер показа защо има 6 титли от турнира и с няколко брилянтни начални удара не остави шанс на съперника дори да върне топката.


От тук до края на мача за ФедЕкспрес бе лесно. Още в началото на втория сет, когато бе пробит, Кукушкин осъзна, че е приключил с участието си в турнира и доигра срещата без особено напрежение.

В статистиката от мача остават 53 печеливши удара за Федерер при 23 непредизвикани грешки. Федерер демонстрира успеваемост от 61% на мрежата и 71% от първи начален удар.


В крайна сметка Федерер постигна своето в три сета и продължава напред, където очаква непретенциозен съперник Адриан Манарино.

Интересното е, че първият кръг е традиционно най-труден за Федерер в участията му на Уимбълдън. Той има цели 3 загуби в първи кръг, 2 на четвъртфинал и 1 на финал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини