Джокович впечатли и на трева



21-06-2011 21:04 | Станко Димов

Новак Джокович записа впечатляващ старт на Уимбълдън, след като се наложи с 6:4, 6:1, 6:1 над Жереми Шарди (Франция). Сърбинът, който има само една загуба от началото на годината, показа страхотна форма в първия си мач на трева.

 

Джокович сервира брилянтно през мача, като загуби едва 11 точки на свой сервис през цялата среща, която продължи час и 20 минути.


В следващия кръг Джокович ще срещне спечелилия мача Иля Марченко (Украйна) – Кевин Андерсън (РЮА). Припомняме, че световният номер 2 „по традиция” попадна в една част на схемата с шесткартния шампион Роджър Федерер, като двамата могат да се срещнат на само на полуфинал.


С трисетова победа участието си на „Ол Ингланд Клъб” стартира седмият в схемата Давид Ферер. Испанецът се справи с 6:4, 6:4, 6:4 с Беноа Пер (Франция). Чист успех постигна и Давид Налбандян, който в трети кръг може да се натресе на пътя на Роджър Федерер.


В един от най-оспорваните двубои 18-ият в схемата Михаил Южни се наложи в 5 сета над Хуан Монако (Аржентина). Също в пет сета Маркос Багдатис излъга ветерана Джеймс Блейк, който по всяка вероятност изигра последния си мач на Уимбълдън.


Приятната изненада от миналогодишното издание на турнира – Йен-Сун Лу от Тайван пречупи в 3 сета испанеца Томи Робредо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини