Федерер: На Уимбълдън всичко зависи от моята игра (видео)



22-06-2011 04:42 | Николай Драгиев

Роджър Федерер вярва, че през 2011 година на Уимбълдън той държи съдбата си в свои ръце. Според него - ако покаже най-добрата си игра, той ще има нужните аргументи да победи основните си съперници Рафаел Надал и Новак Джокович. Това, разбира се, би значело рекордна седма титла за швейцареца.

"Усещам, че ситуацията се развива добре за мен. Мога да стигна до края на турнира - нещо, което не усещах на "Ролан Гарос". Там знаех, че съм зависим и от играта на другите. На Уимбълдън моята игра е определяща," заяви Федерер след успеха с 3:0 над Михаил Кукушкин в първи кръг.

Суперзвездата на световния тенис отчете обаче, че на Уимбълдън винаги играе с повече напрежение, тъй като турнирът значи много за него. "Печелил съм тук шест пъти. Това е и причината да усещам повече напрежение на Уимбълдън. Турнирът значи много за мен."

Интересното е, че в исторически план Федерер е имал най-много проблеми... в първи кръг. Той е губил три пъти в първи кръг, два пъти на четвъртфинал и един път финал.

Федерер, който стартира своето 13-о участие на най-престижния тенис турнир, смята че през годините условията на игра са станали значително по-бавни от преди.

"Условията са много по-бавни, така че е необходимо да намираш различни начини да печелиш точката, което е добре. Като цяло играта се промени много заради кордажите и по-различните топки през последните 10 години."

Федерер, който през август навършва 30 години, заяви че няма никакви проблеми с мотивацията и все е гладен за успехи. "Аз имах трудности в началото на моята кариера, когато не винаги имах амбицията да тренирам ден след ден. Но аз се поучих от това и сега съм наистина мотивиран. Имах и късмет да не получавам много контузии през годините. Това ми позволи да бъда на линия от януари до ноември в почти всички сезони."

Следващият съперник на Федерер е 55-ият в света Адриан Манарино от Франция.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини