Отвориха дългосрочните бет пазари за Уимбълдън 2023



Отвориха дългосрочните бет пазари за Уимбълдън 2023
Свързани турнири
24-04-2023 09:53 | Tennis24.bg

Шампионатът на Уимбълдън e едно от най-очакваните спортни събития в света на тениса и спорта като цяло. Ежегодно турнирът привлича най-добрите атлети в професионалния тенис и милиони почитатели на играта, а наближаващото тазгодишно издание обещава да бъде още по-вълнуващо. Причината е, че Уимбълдън ще отбележи 150-ата годишнина от основаването си. С наближаването на събитието любителите на спорта и залаганията се подготвят за потенциалното му въздействие върху света на залозите. 

Макар все още да остават месеци до началото на Шампионата, считан за едно от най-значимите събития в спортния календар, онлайн букмейкърите вече отвориха дългосрочните бет пазари за Уимбълдън 2023. Не е изненада, че коефициентите са в полза на Новак Джокович с 2.15, по пътя към осмата си титла, следван от Даниил Медведев с 5.00 и Карлос Алкарас със 7.00 (14.04.2023).

Новак Джокович

Новак Джокович се стреми да пише история по повече от един начин през 2023 г. След десетата си победа в Австралия през февруари тази година, Джокович достигна до рекордния брой от 22 титли от Големия шлем, изравнявайки се с Рафаел Надал.

Освен това тази победа го изкара отново на първото място сред мъжете в тениса, а шансовете му да отбележи Голям шлем са по-големи от всякога. Сега той е напът да се пребори за осми триумф на Уимбълдън това лято, което би го изравнило и с Роджър Федерер за най-много победи в All England Club.

След миналогодишния успех в Лондон, тази година коефициентите за победа в Wimbledon 2023 отново са на страната на Джокович.

Даниил Медведев

Едва преди седмици звездата на руския тенис получи зелена светлина за участието си в Уимбълдън, след като пропусна турнирите през изминалата година. “Това е красив турнир, красив Голям шлем. Наистина съм щастлив, че ще мога да играя там тази година.”, сподели Медведев след обявяването на новината. 

Бившият номер едно изглежда готов да се върне на корта и има големи надежди да се бори за титлата на Уимбълдън това лято, особено след петата си поредна победа в Miami Open. За него Wimbledon е единственият Голям шлем, на който не е достигал до четвърт финали, което го мотивира още повече да се представи възможно най-добре. 

Букмейкърите също възлагат сериозни надежди на Медведев като го нареждат на второ място след Джокович по вероятност да триумфира в Лондон.

Карлос Алкарас Гарфия

След изключително силен сезон през 2022 година с победи на Miami Open, Barcelona Open, US Open и Madrid Open, испанската надежда Карлос Алкарас успя да достигне до върха на ATP класацията като се превърна в най-младия номер 1 в света. Той описа изминалата година като мечтан сезон, но се надява на още по-добри постижения през 2023 г.  Алкарас разкри, че една от целите му за тази година е да спечели още един турнир от Големия шлем, както и да детронира любимия си тенисист Новак Джокович.

“Физическото му състояние е невероятно, психическото му състояние е невероятно. Той е като бог и му се възхищавам заради това, че през годините остава на същото ниво, остава на върха. Наистина, наистина е трудно и аз се възхищавам на това”, казва Алкарас за Джокович.

След цели 20 седмици на върха, испанецът загуби първото място и пропусна редица големи турнири като Australian Open поради контузия. Но след няколко седмици почивка и възстановяване Гарфия направи ударно завръщане на корта като покори шампионатите Argentina Open през февруари и Indian Wells през март, с което успя да измести Джокович и да си върне, макар и за кратко, позицията на номер 1 в света. 

Несъмнено с подобни забележителни тенисисти, тазгодишният турнир в Лондон, който ще се проведе между 3 и 16 юли, ще бъде изключително оспорван и вълнуващ, а коефициентите могат да се променят във всеки един момент преди и по време на събитието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини