Приказката продължава: Пиронкова в трети кръг на Уимбълдън 2011 без загубен сет



22-06-2011 18:52 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за трети кръг на Уимбълдън, след като се наложи с 6:1, 6:4 над хърватката Петра Мартич (Хърватия №98) за малко повече от час игра. Двубоят между двете започна с няколко часа закъснение заради дъжда над Лондон, но в крайна сметка завърши изцяло по вкуса на първата ни ракета.


В първия сет Пиронкова доминираше на корта и след само 25 минути игра се наложи с 6:1. Така, от началото на турнира Цвети бе спечелила общо 3 сета за експресните 80 минути (бел. ред. спечели мача си от първи кръг за 54 мин!). Отново в играта на българката се завърна най-силното й оръжие - сервисът.

 

Не толкова добре се развиха нещата за Пиронкова през втората част. Нашето момиче загуби концентрация, което даде шанс на Мартич да се върне в мача. Хърватката стигна и до няколко точки за пробив, от които за радост не се възползва. Така се стигна до деветия гейм, в който Пиронкова проби на нула, след което с лекота подпечата мястото си в трети кръг.


Там българката ще се изправи срещу световната номер 3 Вера Звонарьова, която победи в два сета Елена Веснина. Цвети ще има шанс да вземе реванш за загубата от рускинята в полуфиналите на Уимбълдън преди 12 месеца. Двете имат още един сблъсък - през 2009-а година в Москва, когато успехът е за Пиронкова с 6:0, 6:2.


С победата днес Пиронкова защити 160 от 900 те точки, които има да брани от миналата година.

Още по-любопитно е, че Пиронкова трябваше да чака 12 месеца, за да постигне 2 поредни победи на турнир от WTA. За последно тя стори това на Уимбълдън 2010. В Лондон Цветана вече е спечелила 7 от последните си 8 мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини