Григор Димитров с първа победа на Уимбълдън



22-06-2011 19:43 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна своята първа победа на Уимбълдън. Българинът, който е 62-и в световната ранглиста, победи намиращия се извън топ 200 германец Седрик-Марсел Щебе със 7:5, 7:5, 7:6 на старта на турнира през тази година.

При първото си участие през 2009-а година, Димитров получи травма в мача си от първи кръг срещу Игор Куницин и не успя да дебютира с успех на най-престижния турнир от "Големия Шлем".

Следващият съперник на Григор Димитров в Лондон ще бъде 19-ият в световната ранглиста Жо-Вилфред Цонга. Французинът спечели мача си още вчера. В сезона на трева Цонга победи Рафаел Надал на турнира в Куинс, а след това загуби финала от Анди Мъри.

През 2011 година Цонга вече победи Димитров - в Ротердам, където се играе в зала, с 6:4, 6:4. Мачът на Гришо ще бъде в четвъртък около 17,00 часа на втория най-голям корт на Уимбълдън!

Успехът над Щебе, който не е особено известен, не трябва да се подценява. Германският левичар победи в квалификациите най-големия талант на американския тенис Райън Харисън, а преди това се представи достойно и на турнира в Хале.

За Григор Димитров това е четвърто участие на турнир от "Големия Шлем". Той спечели в първи кръг тази година на Australian Open. След това на "Ролан Гарос" допусна поражение от французина Жереми Шарди. През 2011-а година той предстои да дебютира и на US Open.

За достигането до втори кръг на Уимбълдън Димитров прибавя 45 точки към актива си в световната ранглиста. Това му дава предпоставки да мисли за ново рекордно постижение, в рамките на топ 60.

СНИМКИ НА ГРИШО!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини