Впечатляващият Надал продължава без грешка



22-06-2011 20:33 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал записа впечатляваща победа в двубоя си от втори кръг на Уимбълдън 2011. Испанецът се наложи с 6:3, 6:2, 6:4 над Райън Суитинг (САЩ) след два часа престой на централния корт. Победата бе 16-та поред за Надал на „Ол Ингланд Клъб”, а с представянето си Матадора даде сериозна заявка за трети трофей.


В първите два сета Рафаел Надал показа убийствена форма. Испанецът сервира брилянтно, като не даде нито една точка за пробив на съперника си.  Шампионът показа отлично движение по корта, като редовно излизаше на мрежата, което рядко се забелязва в играта му.

 

В началото на третата част Рафа проби за 2:1 и по всичко личеше, че мачът вече е приключил. В този момент обаче испанецът допусна лек спад и позволи на Суитинг за първи път да поведе – 3:2. Моментът на колебания за Надал обаче бе кратък и до края на срещата американецът не получи шанс за нов подвиг.


Победата гарантира на Надал място в трети кръг, където ще се изправи срещу Жил Мюлер (Люксембург), който продължи напред почти без игра. Причина за това е контузия на Милош Раонич (при резултат 3:2 в първия сет).

Интересното е, че същият този Мюлер победи Надал на Уимбълдън през далечната 2005-а година. Той е и последният човек, надигравал Рафа в Лондон, освен Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини