Родик изигра перфектния мач, Мъри също се поздрави с чиста победа



22-06-2011 23:20 | Станко Димов

Осмият в схемата Анди Родик записа сравнително безпроблемна победа в двубоя си от втория кръг на Уимбълдън. Американецът се наложи с 6:4, 6:3, 6:4 над гиганта от Румъния Виктор Ханеску в мач, който продължи по-малко от два часа.


Зрителите на централния корт на „Ол Ингланд Клъб” се запознаха от близо с най-силното оръжие на Родик – началният му удар, който днес на бе изключителна висота. Родик записа 15 аса и допусна само един брейк-пойнт, който бе отразен. Любопитното е, че за целия мач бившият номер 1 допусна едва 6 непредизвикани грешки, нито една в последния сет.


Доста любопитен е следващият съперник на Родик на „Ол Ингланд Клъб”. Това ще бъде Фелисиано Лопес. До момента двамата са се срещали общо 7 пъти, като победител винаги е излизал американецът.

 

За последно Родик и Лопес играха преди няколко дни на турнира в Куинс Клъб, където Родик се наложи изключително трудно в 3 сета. Любопитното е, че във въпросния мач Лопес наниза 35 аса.


С чиста победа във втори кръг се поздрави и големият фаворит на домакините Анди Мъри. Шотландецът, който е поставен под номер 4 в схемата, надви с 6:3, 6:3, 7:5 Тобиас Камке (Германия).

 

Следващият съперник на Мъри обаче е повече от сериозен – Иван Любичич. Опитният хърватин се разправи на бързо със Серхий Стаховски – 6:4, 6:4, 6:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини